Як уникнути ризиків під час купівлі вживаної спецтехніки?

Як уникнути ризиків під час купівлі вживаної спецтехніки?

Купівля спецтехніки на вторинному ринку викликає ряд побоювань: часті простої і великі експлуатаційні витрати через регулярні поломки не окуплять знижену вартість машини з напрацюванням. Саме тому до купівлі б/в спецтехніки слід поставитися з особливою пильністю: дізнатися про попередніх власників машини і специфіку підприємства, а також завдання, які виконувала техніка; поцікавитись реальним станом машини в кваліфікованому сервісному центрі і врахувати десяток інших не менш важливих нюансів.

Багатьох ризиків під час купівлі спецтехніки з напрацюванням можна уникнути. Для цього слід звернутися до офіційного дилера. Саме тут можна знайти гідні екземпляри б/в машин, історія яких буде доступна, а пробіг чи мотогодини- чесними.

Звідки у дилера спецтехніка з напрацюванням?

Головними джерелами спецтехніки з напрацюванням у офіційного дистриб’ютора є Trade In та імпортування машин з інших дилерств компанії. Суть послуги Trade In в тому, що власник машини може продати її дилеру, а на отримані кошти, додавши різницю, придбати нову або ж іншу вживану техніку. Так, вартість проданої техніки враховується в рахунок оплати нової, а клієнт отримує більш сучасну машину з меншими витратами.

Викупна вартість спецтехніки, яку дилер пропонує клієнту, розраховується на основі оцінки стану машини. В офіційному сервісному центрі перевіряють історію експлуатації, напрацювання, а також проводять повну технічну діагностику всіх компонентів. Таким чином, дилер визначає реальну вартість спецтехніки з урахуванням зносу.

Переваги послуги для клієнтів очевидні: регулярне оновлення парку, мінімальні витрати трудоресурсів на реалізацію техніки з напрацюванням, а також можливість придбати абсолютно іншу машину, більш необхідну підприємству на даний момент (наприклад, замінити фронтальний навантажувач на екскаватор) у найкоротший термін.

Б/в спецтехніка Caterpillar

До слова, власники техніки Caterpillar також можуть скористатися послугою Trade In.

У компанії Цеппелін Україна оцінка машини здійснюється в кілька етапів:

  • Попередній: враховується рік випуску, напрацювання, візуальний стан та оглядова інспекція, зроблена торговим представником.
  • Остаточний: повна діагностика технічного стану спецтехніки технічним фахівцем Цеппелін Україна.

Клієнт не витрачає гроші і час на проведення оцінки і продаж обладнання. Викуп старої машини і передача нової відбувається одночасно, за рахунок чого простої виключені.

Як б/в техніку Cat готують до продажу?

Після викупу техніку готують до повторного продажу. Для цього відновлюють зношені компоненти, проводять заміну масел та рідин, здійснюють косметичний, а в деяких випадках і капітальний, ремонт.

CCU Table

У компанії Цеппелін Україна допродажна підготовка техніки з напрацюванням здійснюється за стандартами Caterpillar. Це означає, що кожна машина перш ніж потрапити в каталог б/в спецтехніки перевіряється як всередині, так і ззовні – від кабіни і ходової до двигуна і гідравліки.

Під час допродажного обслуговування б/в техніки Caterpillar зношені компоненти замінюються оригінальними або проходять відновлення. Потім машина, що відповідає якісним критеріям та проходить за віком і напрацюванням, повторно ставиться на гарантію 6 місяців або 1500 мотогодин. Так, клієнт може розраховувати на купівлю справної та надійної машини, але за значно зниженою ціною.

Звичайна техніка

Мийка машини

Повна діагностика

Технічне обслуговування

Ремонт і Сервіс

Встановлення на грантію

За стандартами Caterpillar

Мийка машини

Повна діагностика

Технічне обслуговування

Ремонт і Сервіс

Встановлення на грантію

Після відновлення та встановлення на гарантію машина потрапляє у каталог б/в спецтехніки. Щоб регулярно отримувати оновлений каталог з наявною в Україні вживаною технікою Caterpillar, завантажте останню версію каталогу за посиланням.

Будьте пильні!

Якщо вас зацікавила б/в техніка іншого бренду, зв’яжіться з дилером, щоб дізнатися про її підготовку докладніше. У деяких випадках дистриб’ютор виконує лише косметичний ремонт (фарбування кабіни, заміна кнопок і оббивки сидіння оператора), що рівнозначно купівлі “з рук” і не гарантує безперебійної роботи спецтехніки. Через це важливо виявити технічні проблеми під час першого огляду машини. Щоб мінімізувати ризики, дізнайтеся, на що варто звернути увагу під час огляду б/в техніки.

до всіх статей

інші Статті

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше

НОВІ МОДЕЛІ ГУСЕНИЧНИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ CATERPILLAR
дізнатись більше
перейти до всіх статей