Як використовувати керування обладнанням для підвищення прибутку?

Як використовувати керування обладнанням для підвищення прибутку?

Циклічний характер будівельної галузі призводить до постійних труднощів у збереженні прибутку. У важкий час, такий як сьогодні, прибуток знижується, тому що більша кількість компаній пропонує менше роботи. Підвищення капітальних витрат і вартості матеріалів, разом з нестачею кваліфікованих операторів, також призводить до зниження потенційного прибутку.

Одним із способів вирішення цих проблем є ефективне управління обладнанням. Управління обладнанням може зробити значний внесок у зниження витрат і підвищення ефективності та істотно поліпшити основні фінансові показники.

ЩО ТАКЕ КЕРУВАННЯ ОБЛАДНАННЯМ?

Незалежно від кількості машин, що використовуються, формула керування обладнанням на диво проста – вона зводиться до моніторингу та використання обладнання для забезпечення виконання максимального обсягу робіт при низьких можливих витратах.

Звучить просто, але в будь-якому випадку досягнення цієї мети вимагає фокусування на декількох ключових факторах:

  • Експлуатаційні показники машини. Системи машини, що правильно обслуговуються, працюють у відповідності до своїх найкращих показників, виконуючи більший обсяг роботи при менших операційних витратах.
  • Технічний стан машини. Справна машина знаходиться менше часу в майстерні та при необхідності виконує роботу більш надійно, без сюрпризів.
  • Планово-попереджувальне технічне обслуговування і ремонт. Виконання рекомендованої програми технічного обслуговування допомагає виявляти й усувати невеликі проблеми до появи серйозних несправностей, що дозволяє зменшити час незапланованого простою і перерваного виробництва.
  • Безпека та захищеність. Правильне керування обладнанням допомагає знизити ризик аварії з його участю, а ретельне відстеження місця розташування машини і її використання виключає крадіжку або несанкціоноване використання.

Традиційно дані керування обладнанням збиралися за допомогою контрольних списків, електронних таблиць і пам’яті людини – всі ці способи можуть бути тривалими, дорогими, з великою вірогідністю помилок і повільними для вживання заходів. Але тепер існує кращий спосіб отримання фактів, необхідних для управління обладнанням і забезпечення його максимальної ефективності.

ТЕХНОЛОГІЯ СПРОЩУЄ ЗБІР ДАНИХ

Технології, вбудовані в сучасне будівельне обладнання, полегшують отримання достовірної своєчасної інформації про обладнання: місцезнаходження обладнання, належне виконання роботи, терміни обслуговування, наявність відхилень від норми в системі машини, неправильне використання.

Ця інформація у вигляді електронних даних може бути передана безпосередньо вам через веб-ресурс VisonLink® або по мобільному телефону. Вам не потрібно чекати звіту від працівників для отримання інформації і витрачати дорогоцінний час, аналізуючи числа, адже більша частина аналізу виконується автоматично програмним забезпеченням VisionLink, яке регулярно оновлюється. В кінцевому рахунку, ви отримуєте корисну інформацію, яка дозволяє швидше приймати рішення, що можуть допомогти поліпшити бізнес, а самі рішення ґрунтуються на фактах, а не припущеннях.

ПЕРЕВАГИ КЕРУВАННЯ ОБЛАДНАННЯМ

Переваги керування обладнанням допомагають у досягненні чотирьох важливих цілей бізнесу:

01
Коли видно фактичні витрати, можна прийняти заходи для їх зниження.

Технології моніторингу можуть допомогти в:

  • точній ідентифікації проблем;
  • визначенні пріоритетів та оптимізації виконання завдань;
  • наданні даних, які допомагають кращому управлінню прямими витратами на оплату праці, паливо, технічне обслуговування і ремонтні роботи;
  • наданні звітів, у яких можна виявити й усунути зайвий час холостого ходу для зниження витрат на пальне;
  • точне відстеження витрат може також дати підставу для аналізу необхідності виконання ремонту та технічного обслуговування і визначення оптимального часу виконання капітального ремонту або заміни вузлів.
02
Покращення виконання роботи

Коли точно відомо, де знаходяться машини, а також графік їх технічного обслуговування, можна приймати більш точні та зважені оперативні рішення.

Керування обладнанням допомагає:

  • підвищити ефективність завдяки контролю часу продуктивної роботи, використання машини, логістики, зносу устаткування й обов’язків вашої команди;
  • визначити час ремонту або профілактичного технічного обслуговування;
  • контролювати переміщення машин між місцями виконання робіт, щоб обладнання знаходилося в потрібному місці у потрібний час, і можливість зняти машини з роботи без порушення термінів її виконання.
03
Управління персоналом

Будь-яка програма управління обладнанням повинна враховувати знання і звички людей, найбільш обізнаних щодо потреб машини операторів. В якості першого рівня захисту обладнання, оператори повинні добре знати про вплив їх дій на машини.

Інформація Cat® Product Link ™ може:

  • показати роботу операторів і наскільки відповідально вони експлуатують обладнання;
  • показати частоту подій при роботі оператора для визначення необхідності додаткового навчання;
  • допомогти в управлінні людьми у межах вашої організації та полегшити розміщення обслуговуючого персоналу, наприклад, для того, щоб він був постійно зайнятий з рівномірним завантаженням.
  • Увага до навчання і культури компанії також може поліпшити результати роботи персоналу та якість турботи про всі виробничі активи, підвищити мотивацію персоналу для досягнення довготривалого успіху компанії.
04
Зниження ризиків

Національне бюро з питань злочинів у сфері страхування (National Insurance Crime) повідомляє, що будівельна галузь втрачає щороку понад 1 мільярд доларів внаслідок крадіжок устаткування й інструментів. Ця цифра щорічно зростає приблизно на 20%. Національний реєстр обладнання (National Equipment Register) зазначає, що тільки близько 10% цих викрадених активів коли-небудь повертаються.

Крадіжки – це ще один ризик, якого можна уникнути за допомогою технології управління обладнанням. Технології Cat також допомагають знизити ризики завдяки:

  • допомозі в підтримці максимальної готовності парку машин до швидкого використання в разі непередбачених затримок внаслідок, наприклад, погодних умов;
  • утриманню обладнання в належному технічному стані, завдяки чому кількість аварій і травм зменшується;
  • заміні машин у найбільш сприятливий час для вашого бізнесу;
  • допомозі в забезпеченні відповідності нормам.

Cat EMSolutions

Cat EMSolutions (Рішення управління обладнанням) може показати легкість впровадження найбільш сучасних технологій у роботу в процесі ведення бізнесу. Крім того, EMSolutions пропонує спеціалізовані консультації та цілеспрямовані послуги, які допоможуть вести бізнес на крок попереду в порівнянні з більшістю конкурентів. Зверніться до представників компанії Цеппелін Україна для отримання інформації про те, як EMSolutions може допомогти в отриманні більш високого результату використання обладнання при виконанні щоденної роботи.

 
до всіх статей

інші Статті

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше

НОВІ МОДЕЛІ ГУСЕНИЧНИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ CATERPILLAR
дізнатись більше
перейти до всіх статей