Проблема комунікацій між операторами: ознаки, причини, наслідки та шляхи подолання

Проблема комунікацій між операторами: ознаки, причини, наслідки та шляхи подолання

Офіс операторів важкого устаткування знаходиться в кабіні. Але, не дивлячись на підвищений комфорт та максимальну шумоізоляцію, навіть кабіна CAT має недоліки. Через відрізаність від інших членів команди, ефективність операторів може знижуватися. Вашій увазі ознаки того, що така проблема існує на вашому підприємстві:

Ознака 1
Відсутність узгоджених дій

Ви помічали, що у деякі дні оператори витрачають більше часу на очікування в кабінах, ніж роботу? Або, що інша частина команди чекає, поки оператор виконає свою частину завдань?

Це свідчить про недостатню узгодженість між працівниками щодо процесу виконання робіт. Зазвичай, коли команда працює разом протягом довгого періоду, вони знають робочий ритм кожного з них. У іншому випадку неузгодженість призводить до марних витрат часу та ресурсів.

На жаль, більшість операторів важкого обладнання не можуть дозволити собі розкіш працювати з тією ж командою, весь час. Як фахівці, вони повинні бути в змозі адаптуватися до робочих ритмів кожного нового проекту. Поліпшення комунікацій в реальному часі допоможе заповнити незнання за рахунок скорочення часу, що витрачається.

Якщо дати завершення проекту не відомі робітникам, то, будьте певні, ви не зможете виконати завдання у визначені терміни. Узгодженість часу завершення робіт між працівниками допоможе їм поліпшити узгодженість дій. Такі нововведення з часом можуть перерости у велику економію.

Ознака 2
Перешкоди на будівельному майданчику

Оператори важкого обладнання, які працюють в ізольованій кабіні, дуже залежать від ручних сигналів, прапорів, світла, візуальної та звукової сигналізації. Всі ці фактори роблять їх роботу більш ефективною та безпечною. Але через ряд перешкод на будівельному майданчику, процес комунікацій між робітниками порушується, що не рідко призводить до нехтування безпекою, порушення термінів, зниження якості робіт.

Існує два види перешкод: візуальні і звукові. Візуальні виникають у тому випадку, коли є фізичний бар’єр між оператором та майстром будівельного майданчику. Якщо оператор не бачить коригувальника, він не може сприймати його команди, тож робота виконкується не ефективно. Аудіоперешкоди є біль складнимими. Через відсутність радіозвязку може не лише знижуватися ефективність робіт, а й порушуватимуться правила безпеки. Разом із цим, серед працівників існує такий феномен як “сліпота до сигналів” через звикання до них. Тож, переконайтеся, що з операторами завжди є надійний зв’язок і відсутні жодні перешкоди.

Ознака 3
Особисті конфлікти

Різниця у посадах, заробітній платі та навіть невдалий жарт можуть стати причиною того, що робота буде завершеною з більшими витратами часу та ресурсів. Тому на підприємстві обов’язково має бути людина, яка зможе вчасно втрутитися та звести до мінімуму наслідки конфліктних ситуацій.

Переконайтеся, що між операторами важкої техніки відсутня конкуренція, і вони працюють командою задля досягнення єдиної мети. Так, більш кваліфікований працівник зможе допомогти іншим навчитися працювати з машиною ефективніше, разом колектив швидше помітить проблеми у технічному стані спецтехніки, а зміни у робочому процесі сприйматимуться простіше та швидше.

до всіх статей

інші Статті

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше

НОВІ МОДЕЛІ ГУСЕНИЧНИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ CATERPILLAR
дізнатись більше
перейти до всіх статей