Переваги тандемних віброкатків Cat®

Переваги тандемних віброкатків Cat®

Компанія Caterpillar пропонує кілька видів тандемних віброущільнювачів асфальту. До машин цього типу належать моделі від 1485 кг до 12600 кг, потужністю від 22 до 130 кінських сил і від 900 мм до 2130 мм робочої ширини. Машини застосовуються для ущільнення асфальтобетону, роботи з незв’язними та напівзв’язними грунтами.

Розглянемо переваги тандемних віброкотків на прикладі моделі Cat® CB534D. У конструкції цієї машини втілені все основні переваги даного виду техніки бренду, з якими вам варто ознайомитись:

Двигун

Тандемний віброкаток Cat® CB534D обладнаний дизельним двигуном Cat® 3054C з турбонаддувом, який розвиває потужність 130 к.с навіть в умовах високогір’я. Це надзвичайно надійний агрегат, який створено для багаторічної експлуатації при мінімальному технічному обслуговуванні. Його зносостійкість обумовлена плавністю роботи, що забезпечується за рахунок точності балансування і оптимізації частоти обертання. Підвищення крутного моменту дозволяє системі уникнути втрат потужності при збільшенні навантажень. Такий двигун дуже економічний в експлуатації: паливна система з уприском пального якнайкраще сприяє його раціональному використанні.

cb533d
Вібраційна система

Одне з досягнень конструкторської лабораторії Cat®erpillar – розробка двухамплітудної вібраційної системи. В її основі лежить застосування системи запатентованих ексцентрикових вантажів, які полегшують зміну амплітуди коливань. При виборі оператором необхідного значення амплітуди, змінюється положення сталевого дробу всередині порожнього ексцентрикового вантажу, що дозволяє досягти потрібного вібраційного ефекту.

Модель Cat® CB534D, що обладнана двухамплітудною вібраційною системою, має високий ступінь надійності. У ній повністю виключене взаємне переклинювання вантажів. Немає в ній і дрібних уламок, які можуть вивести з ладу.

За бажанням замовника йому може бути поставлена триамплітудна вібраційна система, що дозволяє домогтися більшої продуктивності в широкому діапазоні застосувань.

Машина Cat® CB534D має високий ступінь маневреності. Шарнірне зчленування частин рами в співвідношенні 60/40 (б0% довжини машини розташовується за шарніром зчленування, і 40%- перед ним) надає віброкотку можливість легко і точно маневрувати біля бордюрів та інших перешкод. Кут повороту барабана в будь-якому напрямку може досягати 35 градусів.

Система зрошення

Важливий фактор збалансованої роботи віброкатоку Cat® CB534D – система зрошення вальців. Дана система має два насоси, але одночасно використовується тільки один з них. Така особливість функціонування системи дозволяє збільшити термін експлуатації удвічі. Водяні насоси і лінійні фільтри розташовуються на бампері, що значно спрощує процесу обслуговування машини. Міцні насоси, які наповнюються самостійно, забезпечують оптимальну подачу і розбризкування води, завдяки автоматичному регулюванню тиску.

Система зрошення, застосована в даній моделі, завдяки потрійній системі фільтрації води практично повністю виключає засмічення, що істотно заощаджує час оператору. Економія часу досягається і за рахунок об’ємних пластикових баків, кожен з яких вміщує по 500 літрів води.

При необхідності оперативно злити воду з баків оператору також не доведеться довго чекати – спускні патрубки великого перерізу дозволяють повністю спорожнити ємності протягом п’яти хвилин. Всі деталі системи виконані з використанням нержавіючих матеріалів і надійних вузлів.

Комфорт оператора
  • Говорячи про переваги для оператора Cat® CB534D, не можна залишити поза увагою його робоче місце. Перше, що хотілося б відзначити, – це відмінна оглядовість. Завдяки унікальній конструкції кабіни і обтічній формі водяних баків забезпечується видимість предметів на відстані одного метра. Такий панорамний огляд відкривається як спереду, ззаду і з боків машини. Такий радіус огляду не лише додає зручності, але й істотно підвищує безпеку робіт. Погодьтеся, коли мова йде про безпеку, то один метр може вирішувати дуже багато.
  • Особливим комфортом відрізняється і саме робоче місце. Панель управління оператора може приймати 4 різних положення, що збільшує огляд для користувача машини. З свого робочого місця він може бачити поверхні і краї вальців. Прилади і ручка управління може переміщатися разом з панеллю, що помітно полегшує роботу під-час ущільнення поверхні. На замовлення каток може бути оснащений системою автоматичного регулювання швидкості, що дозволяє запрограмувати швидкість без додаткового коректування по ходу роботи.
  • Машина дуже зручна в технічному обслуговуванні. Відкидна платформа розміщення оператора відкриває доступ до кришки двигуна; крім цього обслуговування віброущільнювача може проводитися із землі.
  • Принципи пристрою і функціонування інших марок двох барабанних віброущільнювачі Cat® не дуже відрізняються від вищеописаної моделі СВ 534С. Головна подібність між ними в застосуванні передових технічних рішень та єдиної концепції в конструкції вібраційних систем, барабанів і трансмісії.
до всіх статей

інші Статті

Ущільнювач ґрунту SEM 512
дізнатись більше

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше
перейти до всіх статей