5 порад, які допоможуть зменшити експлуатаційні витрати

5 порад, які допоможуть зменшити експлуатаційні витрати

Ретельне планування витрат на підтримку обладнання у працездатному стані важливе на будь-якому етапі експлуатації. Пропонуємо вашій увазі 5 практичних порад, які допоможуть зменшити експлуатаційні витрати на роботу спецтехніки під час придбання, використання, сервісу та продажу:

01
Підбір обладнання

Купуючи машину, варто завчасно визначитися з переліком задач, для яких вона потрібна. Це дозволить уникнути витрат на зайве обладнання.

02
Мінімізація роботи машини на холостому ходу

Холостий хід призводить до понаднормового зносу компонентів, що значно скорочує термін служби двигуна. За впливом на компоненти тривала робота на холостому ходу прирівнюється до експлуатації у важких умовах. Через передчасний знос позапланові простої та витрати гарантовані.

Звести до мінімуму холостий хід можна за допомогою використання функцій автоматичного вимкнення або режиму очікування (доступні на більшості сучасних моделей CAT). Але для того, щоб використовувати ці та інші функції своєчасно та правильно, ваші оператори повинні мати належну кваліфікацію.

Оператори також повинні вміти застосовувати різні режими продуктивності обладнання – наприклад, режим економії, який обмежує потужність і швидкість для менш вимогливих робіт при більш раціональному використанні палива.

03
Контроль стану компонентів

Уникнути позапланових простоїв та зайвих витрат на ремонт спецтехніки допоможе своєчасна діагностика. Щодня перед початком роботи оператор має перевірити важливі вузли, рівень мастила, стан шин та інструментів.

Дотримання вставлених планів технічного обслуговування через задані проміжки часу також допоможе зекономити ваші ресурси. Ви зможете передбачити витрати на плановий огляд та відновити зношені компоненти за меншої вартості, ніж коштують нові.

Приділіть час та дізнайтесь, які умови планового огляду вам пропонує офіційний дилер. Пам’ятайте, лише сертифіковані спеціалісти, які мають спеціальну підготовку по сервісній підтримці техніки бренду, зможуть гарантувати якість виконаних робіт, а головне – не нашкодять машині.

5 порад, які допоможуть зменшити експлуатаційні витрати 1
5 порад, які допоможуть зменшити експлуатаційні витрати 2
5 порад, які допоможуть зменшити експлуатаційні витрати 3
04
Підвищення кваліфікації операторів

Приділіть увагу кожному оператору. Якщо на техніці встановлена система Produkt Link, порiвняйте витрати палива та часу на виконання однієї операції різними робітниками. Це дозволить більш ефективно розподіляти обов’язки та зрозуміти, кому треба підвищити кваліфікацію.

Дайте завдання більш досвідченим працівникам навчити інших виконувати задачі правильно. Це дозволить скоротити час на проведення операцій та зменшити витрати палива на повторні проходи. Пам’ятайте, що досвідчені та обізнані оператори зможуть застосовувати технічний потенціал машини більш ефективно.

Розгляньте можливість надання фінаснових стимулів операторам, які зможуть дотримуватись цільових показників ефективності.

05
Співпраця з дилером

Більшість офіційних дистриб’юторів спецтехніки пропонує певні послуги в рамках післяпродажного обслуговування клієнтів. Обов’язково дізнайтесь про всі можливості співпраці у вашого дилера.

Наприклад, компанія Цеппелін Україна, офіційний дилер Caterpillar, пропоную своїм клієнтам послугу Трейд Ін. В рамках послуги техніку, яка наразі менш потрібна, можна обміняти на іншу машину. Так, Трейд Ін дозволяє кожні три-чотири роки оновлювати парк техніки, закуповуючи нове, більш досконале обладнання з поліпшеними характеристиками. Таким чином, ви не тільки отримуєте нову техніку з гарантією виробника на 1 рік без обмеження напрацювання, а й більш продуктивну машину без переплат та простоїв.

до всіх статей

інші Статті

Ущільнювач ґрунту SEM 512
дізнатись більше

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше
перейти до всіх статей