5 порад, які допоможуть підібрати фрезу до навантажувача з бортовим поворотом

5 порад, які допоможуть підібрати фрезу до навантажувача з бортовим поворотом

Підбір навісної фрези необхідно здійснювати відповідно до характеристик машини, з якою вони будуть використовуватися. Необхідно звернути увагу на масу, оптимальний тиск та гідравлічним потік. Крім цього, необхідно взяти до уваги конфігурації фрези: тип гідромотору (чи потрібен дренаж), кількість ліній, як здійснюється управління додатковими функціями (як влаштований електричний роз’єм і чи відповідає він носію, чи є на фрезі соленоїдний клапан управління за допомогою електричних сигналів від машини) та ін.

Врахувати всі перераховані та багато інших нюансів правильного підбору обладнання досить складно. Тому фахівці компанії “Цеппелін Україна” пропонують вашій увазі 5 порад, які допоможуть правильно підібрати фрезу до навантажувача з бортовим поворотом відповідно до потреб вашого підприємства.

  • 01
    Враховуйте можливості машини-носія

Якщо фреза буде встановлена ​​на занадто маленькій машині (наприклад з вантажопідйомністю 600-700 кг) з двигуном невеликої потужність (мова йде про першу в лінійці моделі машини), їй доведеться постійно працювати на підвищених обертах двигуна, що призведе до надмірних витрат палива, перевищення навантаження на машину та передчасного зносу компонентів.

Пам’ятайте, збільшення маси фрези і потужності її гідромотора вимагає збільшення маси і потужності машини-носія. Маса, потужність двигуна, потік/тиск гідравлічної системи носія повинні бути оптимальними для даної фрези.

  • 02
    Поцікавтесь органами управління

Управління навісним обладнанням може здійснюватися як за допомогою кнопок і повзунків (і їх поєднання), так і за допомогою окремих пультів, які поставляються з навісним обладнанням. Тому перед підбором інструменту (особливо неоригінальної фрези на вторинному ринку) необхідно уточнити наявність органів управління на джойстики (якщо машина поставляється з джойстиками, а не важелями).

  • 03
    Зверніть увагу на тип гідравлічної системи та її потужність

По типу гідравлічної системи машини-носії зазвичай поділяють на такі типи:

  • Машини з гідро-механічною системою приводу зі стандартним, підвищеним або високим потоком.
  • Машини з гідравлічною системою XPS (з окремими аксіально-поршневими насосами для приводу навісного обладнання зі збільшеним потоком та лещатами).

Неправильний підбір фрези під тип гідравліки може призвести до ряду проблем: від необхідності перелаштування, яке може здійснити кожен досвідчений сервісний інженер, до повної несумісності.

Зазвичай, фрези підходять лише під один тип гідравлічної системи. Хоча є і універсальні варіанти. Приклад: фреза Caterpillar PC205B. Вона може використовуватися з машиною, обладнанною гідравлічною системою зі стандартним, підвіщеним і високим потоком. Але на машинах з окремими аксіально-поршневими насосами ця фреза може працювати лише в режимі стандартного потоку (за розпізнавання навісного обладнання в даному випадку відповідає електричний роз’єм, який не дозволить пермкнути потужність потоку).

5 порад, які допоможуть підібрати фрезу до навантажувача з бортовим поворотом 1
5 порад, які допоможуть підібрати фрезу до навантажувача з бортовим поворотом 2
  • 04
    Врахуйте необхідний запас гідравлічною потужності

Гідравлічна потужність навантажувача повинна бути більшою або дорівнювати необхідній гідравлічній потужності навісного обладнання.

Гідравлічна потужність навантажувача на прикладі Cat PC 205B:

Х = ({Тиск бар} {х потік л / хв}) / 450 = (280 х 125) / 450 = 77,77 к.с.

Чим вище робоча ширина фрези і необхідна глибина фрезерування – тим потужнішою повинна бути машина-носій.

Дані по гідравлічній потужності фрез виробники спецтехніки зазвичай розміщують в брошурі. Але орієнтуйтеся на них як на мінімально допустиме значення діапазону потоку. Пам’ятайте, що це разрахункова величина, яка не враховує особливостей гідравлічної системи машини-носія.

  • 05
    Тип стріли

Оптимальною для роботи з фрезою вважається подвійна стріла з радіальним підйомом. Враховуйте це при виборі машини-носія.

Сподіваємось, що вищенаведені поради допоможуть вам врахувати всі нюанси при виборі гідромолота. Утім, пам’ятайте, що хоча правильний вибір – основа правильного використання обладнання, досягти максимальної користі можна лише при дотриманні правил експлуатації та регулярного технічного обслуговування.

Практичні поради:
  • Намагайтеся не перевантажувати машину. При роботі на максимальній глибині можливі піки тиску в гідравлічній системі, що негативно позначається на машині.
  • Установка системи подачі води дозволить зменшити пилоутворення і збільшити ресурс різців в два рази.
  • Чим глибше знаходиться барабан, тим нижчою має бути швидкість руху фрези. Іноді варто пройти два рази замість одного разу (при максимальному заглибленні ротора). Робоча швидкість, залежно моделі фрези, умови роботи становить 0,5-5 м / хв. (50% глибини).
до всіх статей

інші Статті

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше

НОВІ МОДЕЛІ ГУСЕНИЧНИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ CATERPILLAR
дізнатись більше
перейти до всіх статей